E-kullen

Liten familjär kennel,

med uppfödning i hemmiljö

Ängagårdens Bilmodellskull

E-kullen 2016

Född: 2016-04-24

5 tikar, 4 Black n' tan, 1 Röd

6 hanar, 2 Röda, 4 Black n' tan

Stamtavla

Stolta föräldrar

Xitamiz Paroll eller ”Tex” som han kallas är en äldre hane som varit frisk genom hela livet. Han har friska höftleder (HD A) och är senast ögonlyst och frisk vid 9 års ålder. Även Tex är av den lugnare typen som är lätt att leva med. Tex kommer från Xitamiz P-kull där flera individer gått vidare i avel tack vare sitt trevliga temperament. Bland syskonen finns bland annat avelskorade, agility tävlande och lydnadsprovs examinerade hundar, som fungerat bra som familjehundar.

 

Tex har i sina yngre år tävlat i lydnad, där han tagit förstapris. 2007 placerade han sig på andra plats i klubbmästerskapet i lydnad inom SSPK och samma år på tredje plats inom kategorin årets arbetande hund inom Pinschersektionen. Tex har en tidigare valpkull född 2015 hos kennel Dijontoma i Norge.

 

Tex är sparsamt utställd, då ägaren inte haft intresse av utställning. Han har ändå ett CK (Champion kvalitet). Han är rastypisk och har ett vackert välskuret huvud, bra överlinje, bra benstomme och bra vinklar.

 

Ference Caritas Carrera är en lättsam tik med stor socialitet. Hon älskar närhet och kel och är alltid svansviftande och glad. Carrera är i sitt temperament lugn, mjuk och lättkorrigerad. Hon är med andra ord en sällskaplig pinscher, som är lätt att äga och leva med. Vi brukar säga att alla borde ha en egen Carrera. <3

 

Carrera har friska höftleder (HD A), och är ögonlyst UA. Carrera har även känd mental status, då hon genomfört mentalbeskrivning.

 

Carrera ställer upp på de aktiviteter som erbjuds, men är aldrig krävande. I träning och vardagslydnad är hon lätt att motivera med beröm, lek och godis.

 

Carrera är importerad från kennel Ference i Finland. Hon är delvis från mina egna linjer då pappan är Ängagårdens Apollon från gudomliga kullen. Mamma är den vinstrika tiken C.I.B, FI, RKF, EE, LV, LT, RU, BALT, BY MVA, RKFV-10, BALTV-12, BYV-12 Sini-Minin Mocca.

 

Carrera är sparsamt utställd, men är rastypisk med ett vackert, feminint uttryck och har fått bedömningen excellent på officiell utställning. Carrera har fin muskulatur, bra benstomme, bra storlek, vacker färg och mörka tydliga tan tecken. Carrera bor till vardags i en barnfamilj med sin pinscherkompis Enzo.

 

Mina tankar kring kombinationen

Av kombinationen förväntar jag mig valpar som kommer fungera bra som familjehundar, sällskapliga och sociala med lugnare temperament. Jag tror även att det kommer finnas samarbetslust och därigenom kapacitet att träna och kanske till och med tävla för den som önskar. Planen är att hålla ner temperament och livlighet, men ändå behålla samarbetsintresse och socialitet.

 

TACK Emelie att vi fått chansen att använda snälla och coola Tex till vår kommande kull.

Vi ser med stor spänning fram emot valparna!

 

Ängagården's Elise Emerald "Lizzy"

 

Inga vaccinationsreaktioner

 

Utställning:

Excellent, Jkl

 

 

Ängagårdens Epica

 

Inga vaccinationsreaktioner.

Ängagårdens Elba "Ebba"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Ängagårdens Echo "Echo"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Ängagårdens El Camino "Sixten"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Ängagårdens Explorer "Charlie"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

 

 

Ängagårdens Eclipse for Whiquila "Minttu"

Inga vaccinationsreaktioner

 

Utställning:

BIM

Cert

 

 

Ängagårdens Electra "Ester"

Bibehållen avelsrätt.

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Utställning:

VG

 

 

Ängagårdens Eldorado "Loke"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Ängagårdens Eos "Loup"

Mild reaktion på 12 v vaccination.

 

Ängagårdens Enjoy "Kelso"

Inga vaccinationsreaktioner.

 

Kontakta oss

Du kommer enklast i kontakt med oss genom att skicka ett mail till: heidi.wistrand@gmail.com,

eller ta kontakt via PM på Facebook.

© Copyright. All Rights Reserved.

Hitta hit

Vi bor i byn Vretberga, strax utanför Arboga som ligger beläget i Västra Mälardalen (mellan Västerås och Örebro).