Om oss

Liten familjär kennel,

med uppfödning i hemmiljö

Välkommen till kennel Ängagården

 

 

Vi är en familj bestående av mig (Heidi), David, våra två barn samt familjens hundar. Flocken består av pinschertikarna Hera och Iris samt våra jakthundar Arka och Dexter som är av rasen Posavski Gonic.

 

Till flocken hör även vår fodertik Ference Caritas Carrera "Carrera", en import från kennel Ference i Finland samt Ängagårdens Electra som vi har bibehållen avelsrätt till.

 

Vi bor på en mindre gård , i byn Vretberga, mitt i Mälardalen, strax utanför Arboga (mellan Örebro och Västerås). Hundarna har här möjlighet att springa fritt inom den ca 7000 kvm inhägnade tomten.

 

Rasen Pinscher har funnits i familjen sedan 2005, och till dagens datum har fem valpkullar öppnat sina ögon hos kennel Ängagården. Den 1 september 2011, "Den gudomliga kullen" och den 31 mars 2013, "Fenomenkullen" den 9 maj 2014 "Kryddiga kullen", 22 april 2016 "Blomsterkullen" och 24 april 2016 "Bilmodellskullen". Rasen Posavski Gonic kom till oss sommaren 2014, då vi tog in tiken Arka från kennel Posavski Od Terzica i Bosnien. År 2016 föddes vår första Posavski Gonic kull.

 

Vi & våra hundar

Vi lever ett aktivt liv tillsammans med våra hundar. De är en del av familjen, bor i huset med oss, och följer med på våra aktiviteter. Om sommaren tränar vi gärna viltspår och personspår. Vi har gått många kurser, allt från valpkurser, allmänlydnadskurser, aktiveringskurser, nosework, lydnadskurser, viltspår, apellspår, patrullstig, rallylydnad, och nu senast en kurs i freestyle.

 

Att gå kurs med sin hund berikar hundarnas tillvaro och banden mellan hund och människa stärks! Vi har utbildat oss genom att ta del av kursmaterialet i Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning och uppfödarutbildning genom hundutbildningsgruppen med kursledare David Selin.

 

Inför jaktsäsong blir det mycket spårträning och släpp i vildsvinshägn. David har stort jaktintresse och jagar främst vildsvin med våra Posavski Gonic.

 

Uppfödningen

Uppfödningen sker i liten skala i hemmiljö. De första två veckorna ges tik och valpar en så ostörd miljö som möjligt, och efterhand de växer och får behov av socialisering, flyttas de till ett rum intill vårt kök, och hanteras av oss dagligen.

Valparna erbjuds nya utmaningar (miljöträning/berikning) vareftersom de växer. Valparna får träffa både barn och andra hundar när de är redo för det och när tiken så tillåter.

När valparna är omkring 1,5-2 år följer vi upp kullen genom att bjuda in till mentalbeskrivning och skickar ut en uppföljande enkät om hundens vardag och hälsa.

 

Här kan du läsa mer om våra mål och vår strategi för uppfödningen.

 
 
 

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss via e-post.

Kontakta oss

Du kommer enklast i kontakt med oss genom att skicka ett mail till: heidi.wistrand@gmail.com,

eller ta kontakt via PM på Facebook.

© Copyright. All Rights Reserved.

Hitta hit

Vi bor i byn Vretberga, strax utanför Arboga som ligger beläget i Västra Mälardalen (mellan Västerås och Örebro).